Skelbiame 2023 m. vasaros dirbtuvių dalyvių atranką!

2023-05-25 / Naujienos

Skelbiame dalyvių atranką!

Šiemet dirbtuvės sugrįžta pilna apimtimi – po 3 metų pertraukos vėl surengsime 7 vasaros dirbtuves mažuose Lietuvos regionų miesteliuose. Labai laukiame naujo kūrybos sezono ir skelbiame VISŲ dirbtuvių dalyvių atranką! Šią vasarą dirbtuvės vyks 7 savaites nuo Liepos 4 d. iki rugpjūčio 19 d. 

– Kviečiame mažų miestelių ir kaimų BENDRUOMENES (iki 500 gyventojų) dalyvauti atrankos konkurse užpildant šią anketą: PILDYTI SPAUDŽIANT ŠIĄ NUORODĄ Anketa skirta visoms Lietuvos regionų bendruomenėms, kurios galėtų suburti savo miestelio arba kaimo vaikus ir jaunimą 5 dienų vasaros dirbtuvėms. 

– Kviečiame architektus, menininkus, mokytojus ir bet kokios kitos profesijos kūrybingus žmonės tapti dirbtuvių SAVANORIAIS užpildant šią anketą: PILDYTI SPAUDŽIANT ŠIĄ NUORODĄ Anketa skirta visiems, kurie norėtų vasaros metu skirti 5 dienas kūrybinei veiklai su Lietuvos regionų vaikais ir jaunimu. 

 

PROJEKTO IDĖJA

Keliaujančios Architektūros Dirbtuvės – tai vasaros atostogų metu vykstantis projektas, kuriuo yra siekiama atkreipti visuomenės, ypač vaikų, dėmesį į kasdienę žmogų supančią aplinką ir parodyti, kad jos puoselėjimas gali būti įdomus, žaismingas ir įtraukiantis užsiėmimas, įgyvendinamas realiomis, daug materialių ir žmogiškųjų išteklių nereikalaujančiomis priemonėmis.

Projekto formatas – 5 dienų kūrybinės dirbtuvės vaikams ir jaunimui, kurių metu yra įrengiama nauja arba perprogramuojama esama miestelio viešoji erdvė. 2023 metų vasarą bus įgyvendintos 7 kūrybinės dirbtuvės mažuosiuose Lietuvos miesteliuose, dirbtuvės bus vykdomos birželio – rugpjūčio mėnesiais. Dirbtuvių metu planuojama ir šviečiamoji kultūrinė programa (filmų peržiūros, vedamos diskusijos ir kt.) visai miestelio bendruomenei – KAD vizitas miestelyje savaime tampa įvykiu.

Pagrindinis projekto tikslas – skatinti vaikus ir jaunimą būti aktyviais savo aplinkos kūrėjais, aktyvinti bendruomeninę veiklą ir pilietiškumą mažiausiuose Lietuvos miesteliuose ir kaimuose.

Vaikai ir jaunimas – naujoms idėjoms imliausia bendruomenės dalis, todėl dirbame su jais. Be to regionuose tai ir silpniausia, labiausiai pažeidžiama, jautriausia jos dalis, kuri dažniausiai neturi savo balso aplinkos kūrime ar miestelio gyvenime.

Daugiau informacijos apie projektą rasite mūsų facebook ir youtube paskyrose. 

 

INFORMACIJA MIESTELIAMS

Miestelių atrankos anketa – PILDYTI SPAUDŽIANT ŠIĄ NUORODĄ

Projekte kviečiame dalyvauti mažuosius Lietuvos miestelių ir kaimų (iki 600 gyventojų) bendruomenes. Konkurso dalyvius kviečiame užpildyti anketą internete, kurioje prašome pateikti bendruosius kontaktinius duomenis, pristatyti savo miestelį.

Anketa skirta visoms Lietuvos regionų bendruomenėms, kurios galėtų suburti savo miestelio arba kaimo vaikus ir jaunimą 5 dienų vasaros dirbtuvėms. 

Planuojama dirbtuvių pradžia – 2023 m. liepos 4 d., 7 dirbtuvės bus vykdomos kas savaitę vis kitame miestelyje 2023 m. birželio – rugpjūčio mėnesiais. Užpildytų anketų lauksime iki 2023 m. birželio 14 dienos. Konkurso rezultatus paskelbsime birželio 16 dieną.

Kilus klausimams kreiptis rašyti el. paštu labas@keliaujanciosdirbtuves.lt

Projektą rengia viešoji įstaiga Architektūros fondas kartu su Britų taryba. Architektūros fondo veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

 

INFORMACIJA SAVANORIAMS

Savanorių atrankos anketa – PILDYTI SPAUDŽIANT ŠIĄ NUORODĄ

Kūrybinių dirbtuvių savanorių komandos bus sudarytos iš architektų, menininkų, mokytojų ir kitų bet kokios kitos profesijos kūrybingų žmonių. Siekdami dirbtuvėse dalyvaujantiems vaikams ir jaunimui padėti kitaip atrasti ir patirti kasdienes savo miestelio viešąsias erdves, prie komandų kviečiame jungtis performatyviojo meno atstovus (aktorius, šokėjus, muzikantus), taip pat žmones, dirbančius ar besidominčius darbu su bendruomenėmis, kūryba viešosiose erdvėse, darbo su jaunimu patirties turinčius žmones ir kitus projekto tematikai neabejingus savanorius.

Anketa skirta visiems, kurie norėtų ir galėtų vasaros metu skirti 5 dienas kūrybinei veiklai su Lietuvos regionų vaikais ir jaunimu. Šias 5 dienas savanorių komandos apsigyvens dirbtuvių miestelyje ir skirs savo laiką vieos vaikams ir jaunimui. 

Užpildytos savanorio anketos lauksime iki 2023 m. birželio 14 d.

 

Kilus klausimams rašyti el. paštu labas@keliaujanciosdirbtuves.lt

Projektą rengia viešoji įstaiga Architektūros fondas kartu su Britų taryba. Architektūros fondo veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba. 

Projektą pristato
Architektūros fondo veiklą finansuoja
Partneris
Informacinis partneris
Draugai
Esame apdovanoti