Tulpiakiemis

SAVANORIŲ KOMANDA
Kamilė Žičkytė - komandos kuratorė
Viktorija Baliukonytė
Darius Kamarūnas
Agnė Jankauskaitė
Birutė Bikelytė
Lukas Bartaška
Airida Andriulevičiūtė
Vaidotas Rutkauskas
Aistė Matulionytė

MIESTELIO ATSTOVĖ
Virginija Kemežytė
Gyventojai
260
Dirbtuvėse dalyvavę vaikai
41
Atstumas nuo Vilniaus
106 km
Objekto pavadinimas

Pabėgimas į pievą

Metai
2017 m.
Ukmergės r. sav.
55.33617,
24.41388
Esama būklė
Išlikęs

Aplankytas 2020 m. vasarą: išlikę visi kurti elementai, tačiau reiktų atnaujinti
Sukurti objektai
"M" formos žaidimų objektas su lipimo sienele, tinklu ir kitokiais paviršiais, perdažytos mokyklos teritorijoje esančios pavėsinės
Panaudotos medžiagos
Medžio drožlių plokštės, dažai, virvės, tinklas, lipimo "kibukai"
„Atostogauti drybsant paplūdimyje – nuobodu, o atostogas leisti kaime, kuriant su vaikais – prasminga. Jokie pinigai neįpirktų patirčių bei draugysčių, užsimezgusių KAD‘e, nenuvažiavęs – nesuprasi.” – kalba savanoriai.

Už 12 km nuo Siesikų įsikūrusiame Tulpiakiemyje apsilankė antroji KAD’o kūrėjų komanda. Čia auga daugiau vaikų nei tulpių, o dauguma jų gyvena socialinės rizikos šeimose. Kas dieną vaikai autobusu keliauja į Siesikus, kur yra darželis ir mokykla, o likusią dienos dalį leidžia Vaikų dienos centre.

Prieš pusantrų metų atidarius Vaikų dienos centrą, Tulpiakiemyje apsilankė LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir žurnalistai. Reportažą iš miestelio transliavo ir Lietuvos nacionalinė televizija, o vaikai džiaugėsi užplūdusiu dėmesiu ir dovanomis. Miestelyje yra maža biblioteka, kelias valandas per dieną budintis medicinos punktas ir kambario dydžio parduotuvė. Čia taip pat yra prūdas, kuriame vasaromis maudosi ir žvejoja vaikai.

„Kiekvienais metais mes išsikeliame sau tikslą padaryti geriau, tobuliname projektą skirtingose srityse, ir, bent jau mums taip atrodo, kasmet KAD‘as būna geriausias.“ – kalba organizatoriai.

Miestelyje kartu su gausiu įvairaus amžiaus vaikų būriu buvo pastatytas kliūčių ruožas – tiltas per Dienos centro tvorą, nukeliantis į šalia esančią pievą. Nupjovus ir sulyginus žolę, apgenėjus medžius, surinkus lūžusias šakas bei didelius akmenis, atsirado nauja erdvė vaikams. Pievoje pastatyti futbolo vartai, prie medžio šakų pritvirtintos sūpynės, perdažytos Vaikų dienos centro pavėsinės – penkias dienas trukusiose dirbtuvėse užimti buvo ir keturmečiai, ir septyniolikmečiai. Tulpiakiemyje liepos 6-ąją paminėta Karalaus Mindaugo karūnavimo šventė, kartu su Pasaulyje pasklidusiais lietuviais sugiedota Tautiška giesmė.  

„Piešėm, vaikščiojom ir rinkomės vietą, kur mes viską darysim. Mes piešėme, ko čia mums trūksta ir ko mums reikėtų.” – kalba vaikai.
Projektą pristato
Architektūros fondo veiklą finansuoja
Partneris
Informacinis partneris
Draugai
Esame apdovanoti