Siesikai

SAVANORIŲ KOMANDA
Mantas Timaitis - komandos kuratorius
Vaida Šulskutė
Elena Damaševičiūtė
Liucija Dervinytė
Motiejus Vaura
Greta Dail
Vladas Ulinskas

MIESTELIO ATSTOVAS
Vaidotas Kalinas
Gyventojai
523
Dirbtuvėse dalyvavę vaikai
17
Atstumas nuo Vilniaus
101 km
Objekto pavadinimas

Gigantiška kėdė / Terasa / Pavėsinė

Metai
2017 m.
Ukmergės r. sav.
55.29145,
24.50170
Esama būklė
Išlikęs

Aplankytas 2020 m. vasarą: išlikęs ir puikiame stovyje
Sukurti objektai
Medinis daugiafunkcis baldas
Panaudotos medžiagos
Medinės lentos, mediena, virvės, tinklas, cementas
Nuotraukos autorius - Aurimas Urbanas, 2020 m.
Nuotraukos autorius - Aurimas Urbanas, 2020 m.
„Iššūkis – sukurti projektą bendruomenei, o ne tik vaikams. Yra sudėtinga su vaikais galvoti apie visą bendruomenę, bet mes siekiam juos prakalbinti ir išgirsti.” – kalba organizatoriai.

Pirmoji KAD’o autobusiuko stotelė – Siesikai. Siesikai – draugiškas, tvarkingas, gražus Ukmergės rajone įsikūręs miestelis. Siesikų pasididžiavimas – draugiški, kūrybingi vaikai, rūpestingas Siesikų gimnazijos direktorius Vaidotas, globos namų auklėtojos bei nuo XVI a. ežero pakrantę puošusi, dabar jau apgriuvusi pilis. Siesikų gimnaziją lanko ir aplinkiniuose kaimuose gyvenantys vaikai, netoliese taip pat įsikūrę ir Siesikų globos namai.

„Labai patinka, galėtų būti kokį dešimt dienų, gal ir daugiau.” – kalba vaikai.

Pirmąją kūrėjų komandą pasitiko neįtikėtinai energingi vaikai, kurie turėjo tiek daug noro kurti ir daryti, tad komanda, turėjusi galimybę likti ten dar mėnesiui, miestelį būtų pakeitusi neatpažįstamai. Bendravimas su vaikais buvo toks betarpiškas, toks tiesus“ – buvo ko pasimokyti ir savanorių komandai. 

„Išmokom daug vieni iš kitų. Pocesas yra visos komandos rankose, visi gali pasireikšti. Labai norisi, kad vaikai kurtų ir sugalvotų savo miestelio projekto idėją bei jiems padėti ją įgyvendinti.” – kalba savanoriai.

Tačiau įgyvendinti ambicingą projektą nebuvo lengva, mat beveik nuolat lijo lietus. Kliudė ir iš statybinių atliekų suformuotas kraštovaizdis – reikėjo įkasti pamatus (duobes teko kapoti kirviais). Lietus neleido dirbti lauke, teko glaustis tai mokykloje, tai malkinėje. Nepaisant visko, padedant vienas kitam, žaidžiant, juokaujant, projektas buvo įgyvendintas. Siesikų gimnazijos teritorijoje pastatyta milžiniška, miestelio simboliu spėjusi tapti interaktyvi kėdė.

Siesikų gimnazijos teritorijoje pastatyta milžiniška, miestelio simboliu spėjusi tapti, interaktyvi kėdė.
Projektą pristato
Architektūros fondo veiklą finansuoja
Partneris
Informacinis partneris
Draugai
Esame apdovanoti