Rečionys

SAVANORIŲ KOMANDA
Božena Miežonis - komandos kuratorė
Donatas Linkus
Aušra Černauskienė
Akvilė Brazauskaitė
Virginija Prasmickaitė
Aistė Matulionytė

MIESTELIO ATSTOVĖ
Janina Stancikaitė-Strikienė
Gyventojai
309
Dirbtuvėse dalyvavę vaikai
21
Atstumas nuo Vilniaus
80 km
Objekto pavadinimas

Multifunkcinis namelis medyje ir lauko baldų komplektas

Metai
2017 m.
Ukmergės r. sav.
55.29577,
24.78915
Esama būklė
Išlikęs

Aplankytas 2020 m. vasarą: puikiai išlikęs, o bendruomenės iniciatyva projektas pratęstas ir papildytas kliūčių ruožu šalia objekto esančiame miškelyje. Namelis medyje yra kelis kartus remontuotas (atnaujintos bei vietomis iš naujo priverštos lentos)
Sukurti objektai
Trijų aukštų namelis medyje. Šalia įrengta lipimo siena, pakabintos sūpynės, iš medinių statybinių palečių sukurtas stalas ir sėdėjimo vietos
Panaudotos medžiagos
Medinės lentos, mediena, dažai, virvės, tinklas, lipimo "kibukai", medinės statybinės paletės
„Man viskas patinka. Ir patinka, kad viską darom, kad draugiški esam.” – kalba vaikai.

Šiemet trys iš septynių KAD’o aplankytų miestelių buvo išsidėstę Ukmergės rajone. Rečionys – visai netoli Ukmergės esantis mažas miestelis. Iš pirmo žvilgsnio jis niekuo nesiskiria nuo daugelio miestelių: sodybiniai pastatai, uždaryta ir likimo valiai palikta pradinė mokykla, kelios veikiančios įmonės, parduotuvės… Bet…

Ten gyvena ypatingi žmonės, trykštantys nuoširdumu, kūrybiškumu ir svetingumu. Miestelio bendruomenė savo jėgomis ir turima technika pernai sutvarkė ežero pakrantę, kelis kartus per metus organizuoja talkas aplinkos tvarkymui. Bendruomenės vieningumu ir entuziazmu abejoti nereikia.

„Mums norėtųsi, kad KAD’o žinutę perimtų kuo daugiau žmonių, pačių miestelių bendruomenės. Tikslas – kad vaikų balsas būtų girdimas, kad vaikai kaip auditorija būtų įtraukti į bendruomenę, kaip lygiavertė bendruomenės dalis.” – kalba organizatoriai.

O ką dirbtuvių metu sukūrė vaikai? Miestelio parko medyje įsikūrė dviaukštis namelis. Šalia esančioje pievoje – lauko baldų komplektas. Kūrėjų komandos širdyse liko vaikų smalsumas ir noras sukurti realų objektą sau ir savo miesteliui. O pasirodo, apie namelį medyje svajojo dauguma šios vasaros KAD’o kelionėje sutiktų vaikų!

„Pamiršti darbus, problemas, rūpesčius ir būti čia ir dabar. Norisi save atiduoti ir kartu kažką mokytis iš kitų.“ – kalba savanoriai.
Nuotraukos autorius - Aurimas Urbanas, 2020 m.
Projektą pristato
Architektūros fondo veiklą finansuoja
Partneris
Informacinis partneris
Draugai
Esame apdovanoti